top of page
AdobeStock_106255398.jpeg
anp logo transp vit.png

OM ART & PRINTS

Vår filosofi är ganska enkel!
Vi vill kunna erbjuda högkvalitativa utskrifter på material optimerade för ändamålet i en kreativ och öppen miljö. För oss är kvalité - kundnöjdhet och kreativitet ledord som vi arbetar efter!

Art & Prints är den lilla printbyrån med den stora kunskapen!

Art & Prints drivs av mig, Benny Englund. Jag är själv verksam konstnär, illustratör, och designer med över 30 års erfarenhet av detta samt har ett förflutet inom reklambranchen där jag drev egen reklambyrå i 12 år. När Fine Art Print började dyka upp inom konstbranschen började jag, som så många andra konstnärer, att beställa dessa från utskriftsbyråer nere i södra Sverige, med relativt blandat resultat ska jag medge.

Tanken om att skapa en lokal printverksamhet för konstnärer och fotografer, där jag skulle kunna erbjuda fine art prints, poster art och fotoutskrifter började växa, en tanke om att kunna erbjuda min kunskap både inom digital bildbehandling, konstnärlig förståelse och konsultation, inscanningstjänster samt erbjuda högkvalitativa utskrifter på endast de bästa konst och fotopapper som gick att uppbringa.

Plötsligt var jag innehavare av en storformatskrivare, anpassad för just detta ändamål, en Canon ProGraf PRO 2000, en skrivare med 12 ljusäkta färger och med en utskriftsbredd på 61 cm och verksamheten började smyga igång så sakta. Så utökades maskinparken med en Canon IPF 9000S, en större storformatskrivare som tar hela 1500 cm i utskriftsbredd och A3 scanner och nu var jag redo för de stora jobben.Nu är de gamla skrivarna utbytta mot en Canon Prografh PRO 4000 med 1100 cm utskriftsbredd och fantastiska 12 färger.

Efter att ha haft verksamheten i min konstnärsverksamhet i Ateljen i Kyrkbyn, i över ett år har den nu växt sig så stor att den nu står på egna ben och den har fått namnet Art & Prints. 2019 var det så dags för en egen lokal på Kronan H1 inne i Luleå där jag kan ta emot konstnärskollegor, fotografer och även privatpersoner som vill ha högkvalitativa utskrifter, kompetent bildbehandling, bilder inscannade samt köpa emballage för både webbhandel och utställningar.

Jag ser fram emot att få träffa er alla, ni är så väldigt välkomna!

 

Kärlek! Benny.

bottom of page